Nyheter

2018

Sjöbergpriset 2018, på en miljon dollar, tilldelas cancer-forskarna Zhu Chen, Anne Dejean och Hugues de Thé.

Med en unik behandlingsmetod, baserad på arsenik och retinolsyra, har de lyckats bota en av de dödligaste cancerformerna.

Metoden är ett exempel på hur behandlingen av cancer blir allt mer skräddarsydd ju mer vi lär oss om mekanismerna bakom sjukdomen.

Till pressmeddelandet

 

2017-11-30

Sjöbergstiftelsen beslutade på dagens styrelsemöte att dela ut sammanlagt 36 000 000 kronor i anslag till olika cancerforskningsprojekt inriktade mot patientnära forskning.

 

2017

Första Sjöbergpriset på 1 miljon US dollar till upptäckter bakom nya effektiva cancerbehandlingar.

Kungl. Vetenskapsakademien har beslutat utdela Sjöbergpriset 2017 till

James P. Allison, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, TX, USA och Tony Hunter, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, USA ”för banbrytande studier av cellulära processer som lett till utveckling av nya effektiva cancerläkemedel”

Till pressmeddelandet

 

2017-02-22

Sjöbergstiftelsen beslutade på dagens styrelsemöte att stödja uppbyggnaden av ett forskningsnätverk mellan svenska universitet som syftar till att utveckla precisionsmedicinsk behandling mot cancer. Lungcancer kommer att vara den första diagnosen som nätverket tar sig an. Nationellt nätverk.

 

2017-01-17

Stiftaren och donatorn Bengt Sjöberg avlider i sviterna av sin cancer efter att ha varit verksam som stiftelsens första ordförande under 2016.

 

2016

Bengt Sjöberg donerar 2 miljarder till cancerforskning.

Bengt Sjöberg, boende i Hong Kong men bördig från Lysekil, har instiftat

Sjöbergstiftelsen, till vilken han donerar två miljarder kronor.

Med donationen önskar Bengt Sjöberg att göra skillnad för cancerforskningen och den behandlingsvård som möter cancerpatienter idag.

Till pressmeddelandet

 

 

Sjöbergstiftelsen

Copyright @ All Rights Reserved